NaszWłocławek.pl

Włocławski Portal Informacyjny

Stanowisko PZSN „Start” na list otwarty zawodników tenisa stołowego niepełnosprawnych

Szanowni Państwo,
W odpowiedzi na stanowisko Zarządu, przekazane przez Prezesa Szaja, ja, Dorota Bucław , chciałabym poinformować, że w dniu 28 lutego w godzinach porannych jako zostałam wybrana jako przedstawiciel zawodników podpisanych w Liście Otwartym i skontaktowałam się telefonicznie z Panem Prezesem Szajem chcąc uzyskać informację “z pierwszej ręki” na temat działań PZSN “Start” dotyczących zgłoszeń kadry do turniejów międzynarodowych. Chciałam się dowiedzieć również dlaczego nie chciał skorzystać z naszej propozycji pomocy w zdobyciu pieniędzy na zgłoszenia do turniejów (jako zawodnicy chcieliśmy zdobyć potrzebne 30% wpisowego). Pan Prezes obiecał oddzwonić do mnie za 10 minut. Do dnia dzisiejszego takiego telefonu nie miałam.
Wieczorem 28 lutego poinformowałam zawodników o dalszym braku kontaktu z Panem Prezesem. Taką postawę odebraliśmy jako niechęć do współpracy z nami.
W związku z powyższym podjęliśmy wspólnie decyzję o poinformowaniu władz sportowych i opinii publicznej o naszej sytuacji, stąd napisany przez nas List Otwarty z dnia 29.02.2012.
Prezes Szaj twierdzi, że tylko nasza trenerka miała informacje dotyczące problemów finansowych PZSN “Start” zapominając, że wielokrotnie kontaktowali się z Nim Prezesi naszych klubów, a niektórzy z nas, kontaktowali się także z Ministerstwem Sportu i Turystyki.

przedstawiciel zawodników tenisa stołowego osób niepełnosprawnych
Dorota Bucław